Monday, September 2, 2013

KOBENHAVN,its COPENHAGEN!! :) (DENMARK)

ehekkk!alhamdulillah.
sem 2 yang uhukuhuk *batuk pulak* tu dah berjaya dilalui.alhamdulillah,alhamdulillah.
inilah dia zombi kg pisang,geng burung hantu irbid yang baru berapa hari habis exam,huh!

ingin saya nyatakan disini bahawa ke eksitedan kami berlipat ganda,sungguh!
wai eh?
sebabnya 
1)habis exam,yeayyy!!
2)nak g ooooliday ni!!
3)fes tyme g epot baru, QAIA yang dikatakan "alaala KLIA ni ha.

dan....
eksited sbb nak tgk lagi baaaanyakkk kebesaran dan kekuasaan ciptaan Allah swt kat atas muka bumi ni,hee :)

dan trip ke kobenhavn ni adalah trip rumah,tapi 7/8 je yang ikot sebabnya cik ahli rumah lagi seorg itu punya masalah dan kena delay flight dia,sobshh.






nampak x semua eksited,mana2 iklan ubat gg, buleh  amik kitrg jadi duta korang,haaaa.

Queen Alia International Airport,bau baru bau baru! :D



dan easyjetlah menjadi pilihan kami kerana x lain dan x bukan,kerana kosnya yang agak murah sedikit dan berpatutan dan bolehla..


ini dia easyjet tambang murah murah.


eh, sampai dahh

ni tgh nak tunggu beli tiket train and nak g check in hotel.

:D

otw to hostel,berenti sat sat :D

orang2 kuat peta yeah,tgh cari jalan


depan city link hostel:)


bangunan diorg sangat tersusun,macam malaysia :)

contengan contengan jalanan yang dirancang mungkin sbb sangat lawa!and mostly dinding2 kat sini ad contengan2 ni,mgkin ni under kementerian seni lukis diorang,hehe :D

jumpa hotel--> salah hotel-->book hotel lain
dan dah lambat!
kita kena cari....basikal!
guess what,kitrg travel satu kobenhavn by bicycle!!
dah la dah lama sungguh x naik basikal,basikal kat rumah malaysia pun dah berkarat dah rantai dia,
ttbe naik basikal pulak dah.
kalau bukan kerana kalori yang mahu dibakar,seyes xde  alasan lain nak naik basikal ni.haha

penat jalan jauh2 cari tempat nak sewa basikal,haha


sangat banyaak basikal!
majority org denmark transport diorg adalah basikal.
nak bayangkan macamana..erm,ha,bayangkan kereta dekat jalan kat kl tu 70% adalah basikal,itulah kobenhavn:)

 pilih mana basikal yang anda mahu!:)



ni Copenhagen opera house:)

 ni antara bangunan2 lawa singgahan park basikal kejap utk berehat ^^

yuk jalan lagi!-ni area2 depan opera house 


 and skg,kitrg kat the little mermaid~ni adalah top 1st attraction in copenhagen,diceritakan badan mermaid ni amik badan org lain and kepala dia kepala org lain,and ramai sgt org kat sini!


 tgk kitrg jumpa apa!besau gilaaa rabbit nihh!


"bukan anjing ah,telinga dia panjang!"
"aku rasa rabbit sbb ekor dia camtu"


seyesly tgk depan2 curious ni species apakah haiwan ini!



besarr kan!! @.@

 kat blkg tu ad crte fairytale org denmark orang bertukar jadi lembu~



hyee semua,kitrg bayt chekolil!:)


ni kat kobenhavn centali (central station) ,otw to bilun *satu daerah lain kat denmark*

peneman dimana jua anda berada,alhamdulillah :)


 jalan jalan pencarian bus station nak ke bilun  legoland!


 cari bus station smpai lalu bawah jambatan..?haha.




akhirnyaaa,smpai juga!and blom bukak lagi..b4 tu tgk kat tepi2 ni best gilaa nak buat port :D

 l.O.V.E!
:)

 penat dah pemandu pelancong sorang ni,huh


 :)

 kawan kat dunia,kawan kat syurga nanti jugak insyaAllah,amin..:)


:D


 OKAYH,dah penat main,jom tunggu bus,kita pulang yuk.

 rumah2 kat bilun :)

 kincir angin kan ni..?

kat mana2 pun ada tempat park basikal,hidup yang sihat!:)




945 malam dan masih cerah lagi~

 dekat stroget,tempat2 nak shopping kat copenhagen.


 one of historical building dekat stroget square


 ni antara target kat copenhagen,skali......masuk dia mak aih,harga kitrg usha kat on9 tu harga utk masuk saja tanpa main.gulp.

tivoli amusement park.




fav drink dekat copenhagen, kapicino slurppyy,sedaap!
kedai fevret kat sini pon 7eleven~

 
show kat storget street,


 main2 true or dare,awanis kena alihkan gol tu,haha

 abang,nak sign~
xD

 penat main,makan jom.
1 mangkuk for 3 people ea~

 kat Guinness world record,kobenhavn.


tallest man!




 mata dia~

 hai bang,bawak sy pegi JUST laju2 sikit ea,dah lewat ni,huihui.

 royal family~

 fattest man in the world!
okay seyes fat,

mine is only 9% je dari berat abe ni,erk.

 largest sosej in the world.

 semua ni largest replika.

 mystic exploration,best3.
dalam dia ada banyak2 benda peliks.


 okayh,tats oll for denmark.

conclusionmdenmark SANGAT OHHSEMMMM!:D

5 comments:

  1. cantiknyaaa syaza :) bila nak mai jepun lak? hehe

    ReplyDelete
  2. best denmark!masuk dlm list iman!hehe..jepun~insyaAllah..*kena menabung dulu,hehe* ..iman dok jepun smpai tahun 2015 ea?

    ReplyDelete
  3. mashaAllah..cantiknye dibah :) tambah menarik kalau buat gambar yg ada caption tadabbur alam :)

    ReplyDelete
  4. dduk jepun sampai tahun 2017 huhu.lama lagi nak grad ni haaa

    ReplyDelete
  5. owwwh!smpai 2017,samaa la kite,heee,iman xnak mai joden ka?

    ReplyDelete