Sunday, February 3, 2013

WINTER TRIP to DUBAI,ABU DHABI part #1 ^^

Bismillah.
new sem!tuptap,habis dah cti yg sangatlah pendek tu..alhamdulillah,walau sangat pendek cti tu,tapi,sangaaaat bermakna bg diri ini,sangat!^^

winter break kali ni sangat istimewa bagi diri sy..kenapa ea istimewa sangat?apa istimewanya trip kali ni?sebab...orang2 yang telah bersama harungi suka duka time trip ni lah yang telah melakar seni dan peranan masing2 dalam kotak memori sy yg xkn dilupa saaampai bila2,insyaAllah..

final exam?akan ku redah dengan tabah!walau badai datang menghalang....eh?knp x jadi exam pathology esok?
semua muka tekejut.

sumber: page Majlis Mahasiswa Just(MMJ)

Assalamualaikum w.b.t

[PENGUMUMAN PENTING BERKENAAN PEPERIKSAAN PADA 9/1/2013 dan 


10/1/2013]

Merujuk perkara di atas, tarikh peperiksaan di atas akan ditangguhkan kepada 


9/1/2013 - 17/1/2013


10/1/2013 - 19/1/2013

Sumber : http://www.just.edu.jo/NewsCenter/Lists/EventsAnnouncements/


DisplayItem.aspx?ID=119

Sesungguhnya, Allah jualah sebaik - baik perancang. Semoga semua Mahasiswa


 JUST tetap bersabar dalam menempuh semua ujianNya.

Keep calm and keep on studying :)

"MMJ Together We Achieve"


"Komuniti Inspirasi Permai"



NGANGA.eh?19..?tiket guane?17 hb tiket g dubai..

tgah tekejut dengan rasa stress hafal x habis2 material..selak2 langsir..SNOWWWW!!!

irbid snow lah!:D



"Allah xnk bg kita exam esok ni sbb Allah nk bg kita main snow ni.."

positif2.:)




dalam mood eksited tgh2 nak fly 17 hb jan ke dubai Allah berikan ujian sedikit utk uji kami2 yg nak exam ni..Allahu..
gedebuk satu masalah,lagi gedebuk lagi satu masalah bila paper genetic yang sepatutnya ad pada 13.1 pon tangguh jugak kpd 20 hb..


makanya..tiada jawapan lain melainkan delaylah tiket kitrg ke 20.1,flight 10 pm.
ambil secara positifnya,

"WAMAKARU WAMAKARALLAH..WALLAHU KHAIRUL MAKIRIN.."

senyum!:)

DUBAI+ABU DHABI  and EGYPT!
lokasi pilihan kali neh..
btw,fyi,ni trip pertama kitrg redah sama2 tanpa bantuan tour guide time kat DUBAI,n dengan bantuan senior KASYFILLAH=kash,abe kpd awanis~n ahlis bayt dia yakni seniors azhar yang lain..btw,diorg ni tahun 3 medic :)

perjalanan kitrg:

Amman-->dubai-->abu dhabi-->egypt

***

DUBAI.


alhamdulillah,tiba di airport DUBAI jam 2pagi lebih2~:)
lokasi pertama pagi tu..
BURJ KHALIFA!
the tallest building in the world~




 bgga tba2 dgn petronas twin tower,dari dubai smpai ke egypt.."ure malaysian?kuala lumpur?oow,petronas twin tower!"
dunia  mengenali Malaysia dengan petronas twin tower itu^^


now,we're at the top of burj khalifa..

kami bertujuh!

 *sold out!*


dah penat2 eksited ats burj khalifa tu..g la mkn..cari2 mknn,eh?nasi goreng 55 aed? (currency=~ RM)
uhuk.
cari punya cari..nampak la satu lagi menu,nasi goreng telur dadar,28 aed.betullah ap senior cakap,makanan kat dubai mmg mahal..




nilah dia tempat persinggahan.letih dah semua berjalan sepanjang hari..

next..
candylicious!!
seyesly syurga dunia dlm neh..



 nk tnm pokok ni kt rumah,wee,bestnyaaa

 so nooot true.haha



 besau benaaau botol diaaa,masuk beg x muat neh..

 izzah n baby m&m~

perang bubble gums ngn juru cam

save the earth!


fountain keluar coklat kisses.;D

next...DUBAI underwater zoo!



siyesly besaaar gila ikn ni




ni otw nak ke tmpat ular2,spider2..ehem.ulat gonggok pon jadi pameran,==
wanis kata: kat longkang umah aku banyaaak gila kot..xD

:)

eksited fes time jumpa mr. and mrs pingu!

haa..yang ni siyesly osem!!masuk2 je balik dubai mall,nampak makhluk tinggi neh,diorg berkeliaran dekat ground floor dubai mall tu,motif?mungkin utk penghiburan pengunjung:P

haa,ini kes dah penat jalan dah ni,duduk jap..ambik nafas tengok ikan :)


burj khalifa..with naddy^^

inilah masa yang kitorg tunggu2 selama neh..dubai fountain!!^^
subhanallah.masyaAllah..cantikk sangat..kalau g dubai,xpegi sini,mmg sangat rugi..ada dua lagu yang dimainkan utk fountain ni..lagu fes,undefine:P sbb lagu arab kan,
lagu second..lagu celine deon kalau x silap?



22.1.2013..
pukul 330 pagi,bus ke abu dhabi~
semua sengkang mata tahan mengantuk yg amat lps seharian jalan2 tawaf dubai mall,burj khalifa,candylicious and dubai aquarium underwater zoo..
kitrg ke abu dhabi from dubai naik bus airport flydubai.sementara nak tunggu 330 pagi tu,tdo dulu kat surau airport tu~






berpagi2an di abu dhabi,abu dhabi..kabus tebal sangat time pagi n malam..

 tidur..?xD

next...FERRARI world!yeah! tmpat ni sangat best..tapi rasa sangta rugi sebab x dapat main semua permainan kat sini..kitrg smpai lewat sebab bus dtg lewat,so..kalau nak g sini mmg kena g awal2..kena spend seharian kat sini,baru puas!
ad 2 je major game yg kitrg sempat main,yakni..roller coaster n G-force.apa istimewanya roler koster kat sini?dikatakan kat ferari world ni roller kosternya adalah the fastest roller coaster in the world.
fes2,xdapat nak bayang apa yg fastestnya..~~
sblm naik tu,makcik jaga kaunter naik roler koster tu akan bg google taw,sy kan specky,n dgn yakinnya cakap kat makcik tu..
i dont think i need this*google*
in reply: I'M SURE U NEED TIS..
huh seyesly..?
seyesly!
time naik tu..Allah...rasa cam dah nak kena jemput Tuhan==
mmg rasa spek tu dah hilang dah..haiiih! 
 ahlan wasahlan!^^

p/s:anda lemah jantung?jangan naik please.

 pameran kereta ferari dari awal wujudnya dia smpai skg..


 G force~yg ni better kot..

 kaunter2..


kitrg dduk kat ferari world smpai kol 730 malam,then gerak g souq central market yang unknown place==
punya jalan tanya org tu,org ni last2 jumpa la jugk..n tmpat shopping dia biasa2 jexD
okay,next,tempat MUST VISIT kitrg..SYEIKH ZAYED MOSQUE!
kat sini ad hand made carpet terbesar dunia!3an jadd?*katanya*..sah am la?ana ma ba3raf ya3ni~

kabus..masya Allah teballll sangat222..smpai dalam jarak beberapa meter je jalan dah x nampak bangunan lain..agak scaryyy sbb dah lewat malam time neh..

time kitrg masuk ni dalam dekat kol 11 malam,masa melawat dah habis..:(
xsempat nak bergambar sakan sangat dalam masjid sbb pak guard merata2 dalam masjid ni,n kena sorok camera..kitrg just cakap kitrg nak tumpg solat pakcik pleaseeee..?alhamdulillah,atas belas ihsan "we're muslim right?"..dia bagi kitrg masuk:)

 focus on kabus blakang tu..seyesly teball sangat!

 ni seludup2 punya gamba,peace!subhanallah cantik^^


 sape nak amik kitrg ni..bus 44..cepatlah datang..wanis dah nangis dah tu,haha:P
ha!lagi satu..kereta2 lalu sini semua pakai lampu kecemasan..mgkin sbb xnmpk jln yg brkbus tu..

 seni dalam masjid syeikh zayed..

okay.kita ni jauh ke dengan syari3 naseer tu?tempat bus fly dubai yg nak naik kol 330 pg nanti,
adelah dalam 20 mins..?

tunggu punya tunggu bus,x datang2 jugak,last2....kitrg naik teksi..pakcik teksi yang baik masyaAllah sangatttt33 baik..honestly,kami berjaya travel sendiri di dubai n abu dhabi atas belas ihsan penduduk negara ni yang sangat baik hati,btw,they speak english fluently,even makcik yang cuci toilet pon speaking u know?
walaupun bahasa perantara utama negara ni adalah bahasa arab,tapi mungkin disebabkan negara pelancongan,diorg boleh get in ngn semua tourist,dengan sangatt baik!^^

dah jumpa pakcik teksi baik,smpai kat tmpat bus flydubai..pakguard situ tanya..awak nak pegi kedai x beli apa2 makanan ke ap ke..
laju je jawab,nak!

skali pakcik tu hilang time kitrg tgh nak kemas2 barang sikit..tuptap,pakcik dtg bawak ini utk kami....:')




1 comment: