Sunday, December 9, 2012

UMAR vs UTHMAN?

bismillah.
assalamualaikum wbt:)

satu hari,time satu sembang2 malam dengan sorang senior and beberapa orang member,tengah bincang2 sembang2 pasal study,life kat malaysia macamana..so and so...tiba2,terdekik kat hati,nak cakap ke x ni?nak ke x?
okay,start.
perasaan saya tyme tu kacau bilau sebab baarruuu lepas ada satu kecelaruan,and its related to a frend.seriously,its not really a big problem,but for me,when it deals with friends,it becomes a  VERY  biiig problem.

"akk..saya just cakap macam tu je dekat dia..lontarkan pandangan saya..kenapa dia emo sangat?salah ke saya cakap macam tu?erghhh!"


akk tu just senyum and start berkata..

"awak rasa kan..dulu waktu zaman SAHABAT..semua orang COOL macam nabi ke?sifat UMAR terkenal dengan apa,cbe bagitau akk.."

"GARANG?PEMARAH?"

"haa..erm,sifat UTHMAN pulak macamana?"

"LEMBUT.."

"haaa..macamana UMAR and UTHMAN boleh sama2 sebarkan dakwah dan berjuang bersama,bermusyawarah bersama utk dapat satu solusi..tentang satu masalah,and tegakkan agama Allah ni sedangkan dua2 ni kita tahu..ada DUA SIFAT YANG JAUUH bezanya..banyak BEZA yang melengkapkan hidup mereka..kan?"

:')


wehee!now i understand!
okay..saya fahamm....expecting everyone to be LIKE YOU,oh heaven,its imPOSSIBLE,rite?
tiba2 rasa neutral pulak dengan situasi tadi,jelas semua.






No comments:

Post a Comment