Sunday, December 9, 2012

that PANIC ruin ALMOST everythg.

Bismillah.
alhamdulillah,dah lamaa rasa x tulis,exam.exam.exam yang xde hujung dia
finished 2nd exam,final pulak dah nak datang menyapa..huh!

if i ask them to label me,what is the MOST popular poll i'll get?or even me,label tis character to mySELF.
yes,i know.
its KABUT,gelabah,cepat PANIK.senang KECUT.PANIK.PANIK.PANIK!
its me.yup,truly ME.*cop kat dahi*
dulu..tyme sekolah,its not only ME yang ada sifat yang bolehlah jugak dikatogorikan sebagai x menyenangkan..disebabkan itu,xdelah terasa sangat yang saya ni mudah panik,sebab ADA yang LEBIH panik daripada paniknya SAYA bila ditimpa apa2 unexpected things.jadi,adalah sedikit ketenangan yang saya rasa saya ada waktu itu..

sekarang.present.
im just feeling like im the only one yang ada sifat tu,and honestly saying..
i've TRIED my very hard to erase it from my life dictionary,but.as u know,its DEADLY HARD to change our "habit".especially the bad one.SUPER seriously.especially when u tend to express your panic and worries to others,in crowd.and its DUPER NEGATIVE!


banyak sangat ke ADRENALINE saya ni?kadang2,saya akan tiba2 rasa cuak x tentu pasal sedangkan perkara yang dicuakkan tu,adalah satu benda yang SANGAATTT kecik dan x patut pon dikecutkan..
dan perasaan kecut tu saya tahu,sangatlah penat.penat!
tahu x macamana rasa dia bila benda sekecik habuk boleh kecut,apatah lagi kalau waktu exam.apatah lagi bila masa menjawab cuma tinggal 5 mins,dan time tu adalah kemuncak kecuakan sekalian alam..kecut macamana?ALLAH je yang tahu..seyesly!
setiap kali nak exam,umi akan pesan,"JANGAN kabut tau!jawab dengan tenang..."
okay umi,i'd tried my very best not to mess myself with tat kalut feeling,but still.ergh.

kata seorang senior,itulah mujahadah awak kan?its not really bad to try kan?lama2,awak akan dapat ketenangan tu..satu kemenagan bagi diri awak tau!





"akal yang WARAS,minda yang COOL, tindakan yang BERPADA..lahir dari minda dan JIWA yang tenang kan?...awak boleh..:)"

:)

honestly,my personal thought,i really admire..ANYONE who can control the cuak-ness and gelabah-ness in every single thing,from the very small thing to the very huge one.yes.i admire U!for being cool all the time.
FYI,every KALUT person DOES!
itulah nilai tambah pada diri anda yang tiada pada diri ini,and steps taken is to control those weirdy acting seketat2nya,really hope that one day..
mereka yang memandang saya,adanya rasa TENANG setenang awan dilangit dan setenang air sungai yang mengalir...amin infinity.



yes SYAZA ADIBAH, by the end of this post,u're the COOLEST person, ever! believe me.SAY NO TO PANIC and KABUT!
o:)






No comments:

Post a Comment