Sunday, September 23, 2012

sentimental oh sentimental!



sentimental things given from beloved ones especially ur mother really makes u feel infinitely guilty and miserable when u lost it.

perut dah bunyi krik.krok.krik.
tanda sangatlah lapar.
"balikni..tarukk je brg siap2 sume,then nak mkn!"

sblm mkn,minum air dlu,kan?
bukak2 beg sekolah,
manaaaa botolll biruu!!

:'o

cari punya cari punya cari.
xde.
MANAAAA!

sepantas petir,siap2 pergi bus stesyen balik.
cari punya cari punya cari bus yg sy nek td tuu x jumpaaaaa ,xjumpaaaa:'(
ya.
tyme cari tu.kalau hilang barang,mmg akan menggunakan perasaan 110% dan akal 50 % ==
cakap punya cakap dengan pakcik arab yg x paham2 ap yg cuba sy sampaikan mmg membuahkan rasa penyesalan teramaaat sangt,ha.sape suruh x pandai cakap arab fluent?!kan dah kena batang hidung sendri,xde sapa boleh tlg!




pengalaman dikerumini dan semua org cuba memahami apa yg cuba sy smpaikan mmg sangatlah tdak boleh diblah kan bila pk balik,tp, one thing that i realized from the incident is,they actually care and try to care about things happening to me.subhanallah.alhamdulillah,syukur Allah who sent those great Muslims to help me when i was in trouble.:')

and alhamdulillah.syukur Allah,ad sorang pakcik arab neh yang sangat fluent speak english,paham ap yg sy cuba sampaikan dari tadi tu,dah dia jadi perantara antara sy dan manager stesyen bus tadi.
alhamdulillah..

"what colour of bus did u left ur thing?"

in reply,honestly and SIYESLY!,i did not remember what colour the bus was.

"what thing did u left inside the bus?"

in reply,a blue bottle.

the pakcik said,"huh?bottle"

in reply,"okay,that bottle was given by my MOTHER!MY MOTHERRRRR!" *in package with facial expression*

:(

for about 20 mins,im waitinng,n wainting for any good news yg pakcik tu nak ghoyak,tp tarak!

in that 20 mins tyme,sempatlah jugak sy nak layan jiwa kacau ni,teringat dulu tyme balik cuti bulan 8 haritu.


***

umi: "ibah cakap haritu botol pink hilang kan sem lepas,next sem guna botol ap?"
me: "oowh,haaa..nak3 botol,nak ganti balik botol biru hilang tyme fes sem haritu.."
umi:"amiklah botol besar camtu ada,tp kaler ungu..kaler biru umi pakai"
me:"heee..nak kaler biru boleh x umi?"
umi:"ad nama atas tu,xpeke?"
me:"absolutely okay!"

*perbualan diatas bukanlah perbualan sebenar2 ayatnya,tp isi yg disampaikan itulah yang benar.*
p/s:sejarah.
sem 1: botol sejibik sejiban botol biru yg umi bagi tu adalah botol yang pernah sy guna dan hilangkan tyme fes sem,dan x jumpa2.tertinggal kat kelas bahasa arab kat just waktu petang.esoknya,datang, tempat itu bersih tanpa ada kesan peninggalan botol itu walau sedikit:(

***


lps 20 mins tunggu,pakcik tu kata,kawan dia akan tolong carikan kat semua bus besar yg tgah ada kat JUST tyme ni.
then pakcik tukata,esok pagilah awak datang..insyaAllah ada,dan dia meninggalkan sy bersama phone numbernya.

balik dengan tangisan dan hampa yang infinity.
sedih tahap gaban!

balik rumah,lps solat zohor,trus siap2 balik,g lagi bus stesyen,sbb hati x sedaaap sgt,dan takut sangat kalau x jumpa botol ni.

setibanya di bus stesyen tu...

"YALLAH ya sobayaaa,hunn!"

pakcik tadi membawa sy ke sebuah kedai nescafee  sebelah stesyen tersebut,dan.....
JENG.JENG.JENG.
guess what,cuba teka!
i found my bottle!!!:')
woah,tacing gila dapat jumpa alhamdulillah.

kakak senior slalu kata,setiap perkara ada hikmah,
and tru this incident,
sy dapat temui banyaaakk sangat kelemahan diri.
especeli.
CARELESS!
carelessness,taking for granted in learning arabic language, and paling penting.
adalah USAHA.
usahalah rahsia kejayaan sy menemui kembali botol itu,heha.
alhamdulillah.
dan mulai hari ni.
wahai botol,ak akan menjaga engkau dengan sepenuh jiwa dan raga,walau ditimpa badai gelora,
akan kutempuh,asalkan kau bersama ku.
:P





inilah botolnya.written on top,fariza.:)



2 comments: