Saturday, July 14, 2012

sakit.sakit.sakit.sakit (infinite loop)



assalamualaikum to all readers!:)

hereby,xde ap2 sangat pon nak cakap

but.
 now im extremely sakit rumah!
aka homesick.


ingat lagi dulu2 tyme baru fes2 masuk sekolah asrama "sepintar", nanges2.

me:" umi....ambik ibah ptg ni jugak!ptg ni jugak!xtahan....nak balik..huuuuuu!"- sambil banjir2

lokasi: *kantin sekolah tyme riadah,talifon syiling aspuri*

bangun tido,before pergi sekolah,kol.
balik sekolah,kol.
pergi prep petang,kol.
balik prep petang,kol.
balik prep malam,kol.

n truly,
betapa parahnya dulu sy homesick..
rasa macam nak bungkus barang bawak balik rumah by that tyme jugak!siyes!

fes 3 months *if im not mistaken*, nearly every weekends umi and abah datang lawat..
n,peristiwa2 berikut normal bagi diri ini daripada form 1 smpai form 5

1) habis waktu melawat,bye2 umi and abah macam nak lari smpai pintu gate sekolah je..
2)waktu balik bermalam, adalah waktu yang PALING BAHAGIA dalam hidup! kalau x balik 5 minggu ke..mmg sgt lunyai kat sekolah tu.
3) otw balik sekolah lps balik bermalam, "abah..bawak pelan2...nanti cepat smpai..:("
 and abah pulak, bawak laju macam biasa..tp dah nak smpai pintu pagar sekolah baru pelankan kete.."pelan lah ni~"

haihh


4) tensyen sikit,homesick.tensyen,homesick
5)peristiwa balik bermalam (bbm):


sehari sebelum  bbm( di sekolah, pukul 8 malam)- ei ei..tyme ni esok ni..ak dah ad kat rumah dah ni! *senyum sorang2*

sewaktu bbm (di rumah,sabtu,8 malam)- alahh,esok tyme ni mst tgah prep..xnk balik sekolahh*mula rasa hiba melampau* :(


selepas bbm (ahad,di prep malam)- semalam waktu ni aku tengah makan lagi kat rumah..tgah tgk tv lagi kat rumahh..nak balik..nak balik..:(


*hati bagai diguris2..pedihnya rasa homesick ni*
--------------------------------------------------------------------------

itulah antara symptom2 yang dialami dengan penyakit ini.
korang pon alami jugak macam ni..?
haaa,nampak tgah syum tu.:P

berbalik pada alam nyata.now im in Jordan alredi.
but still.. haunted with this sakit rumah symptom..

lagi2,sekarang,dah lagi 22 hari lagi nak balik,
woah!lagilah.....

hari2 bangun tido pk rumah,nak makan apa kat malaysia.
n guess wat? i've listed all kind of foods that i want to eat once im in malaysia,heee
and for total, adalah dalam 15 jenis~haha

umi cakap,nape x cukupkan je 30?cukup menu sebulan,haha

     

   


okay,
dear readers.

tolonglah doakan sy ni supaya jadi seorang yang tabah dan x fragile,homesick sgt macam ni.
teruklah rasanya.

kurang bermotivasi dalam diri ni agaknya.

terimalah pantun dua kerat dari sy:

pergi kepasar beli apam balik,
nak balik,nak balik nak balik!

hati lari2 balik rumah,jasad lari2 kejar hati,otak dah penat perah nak exam tiap minggu.
oh duniaaaaaaa!


okay,ngarut banyak2,xde point pon sebenarnya,do pray for my next 4 exang(exam) papers left, my HE ease O:)



orait,thats all,tengs for reading!:)




1 comment: