Sunday, July 15, 2012

am i SWEET enuf.. :?



assalamualaikum wbt :)

 today post  is about self


"why i am syazadibah..?,i want to be somebody else..:("
"kenapa aku timah?aku nak jadi pandai macam joyah..:("
"kenapa aku x lawa..?aka *hodoh*..?
"kenapa aku x comel..?ak nak jadi comel macam diba tu..":(?-->:P

tet.

hee

nak jadi itu.nak jadi ini.begitu.begini.
cuba kita renung balik sama2 kan,bape kali je kita proud to be ourselves..?
m.a.n.u.s.i.a

banyak ayat2 cinta yang telah Allah turunkan supaya kita x terlalu membangga diri,dan tidak pula terlalu underestimate diri..dan..tidak pula mahu jadi orang lain seperti peristiwa di atas.

"bermegah2 telah melalaikan kamu.."- ATTAKATHUR,1

"Dan janganlah kamu IRI HATI terhadap kurniaan yang telah Allah lebihkan kepada sebahagian kamu atas sebahagian yang lain. Bagi lelaki ADA BAHAGIAN YANG TELAH MEREKA USAHAKAN, dan bagi perempuan ADA PULA BAHAGIAN YANG TELAH MEREKA USAHAKAN. Mohonlah kepada Allah sebahagian kurnia-Nya. Sungguh, Allah Maha Mengetahui segala sesuatu." (4:32)


:)


lengkapkan peringatan Allah,jangan terlalu megah,dan jangan iri hati dengan apa yang orang lain ada
(tembak diri juga)

wake up!setiap orang ada nilai tambah masing2 rite?
setiap orang ad part2 yang manis dalam tingkah lakunya,gerak gerinya, dan paling x pon,manis mulit je,hee

macam candy2 hok bawoh ni:)





sedang kita termenung fikir nasib diri yang malang,tak cukup itu.tak cukup ini.ada tahi lalat besar dekat pipi.rambut kerinting macam megi.kulit x seputih perawan dan bidadari. ingatlah,ad orang nuuunnnn dimana2 mengimpikan kehidupan seperti kita yang dikatakan tidak cukup itu ini itu.

terokai diri dan temukanlah kemanisan diri masing2 yang telah Allah campakkan dengan kasih sayangNya dalam diri kita..so,hargailah setiap kemanisan yang ad dalam diri kita:)

yakinlah diri anda juga manis!tanpa kemanisan tu,anda mesti hidup sorang2 je kat atas muka bumi Allah ni,
dengan kemanisan yang  kita ada lah,kita dapat teruskan hidup bermasyarakat dengan orang lain,tak kira dimana jua kita berada dan walau pon dah laaamaaaa x jumpaa.dengan kemanisan itu, masih terlekat aroma buahnya yang dapat menarik hati mereka utk terus meneruskan silaturrahim dengan kita:)

itulah kemanisan ukhuwah yang Allah bagi yang merupakan nikmat ketiga terbesar selepas nikmat Iman dan Islam:)

proud to be ur self,n im proud to be myself,
we are PROUD to be a sweet muslim

Alhamdulillah:)

n lastly...my gift to all of u:)


enjoy watching it!:)

assalamualaikum:)




Saturday, July 14, 2012

sakit.sakit.sakit.sakit (infinite loop)



assalamualaikum to all readers!:)

hereby,xde ap2 sangat pon nak cakap

but.
 now im extremely sakit rumah!
aka homesick.


ingat lagi dulu2 tyme baru fes2 masuk sekolah asrama "sepintar", nanges2.

me:" umi....ambik ibah ptg ni jugak!ptg ni jugak!xtahan....nak balik..huuuuuu!"- sambil banjir2

lokasi: *kantin sekolah tyme riadah,talifon syiling aspuri*

bangun tido,before pergi sekolah,kol.
balik sekolah,kol.
pergi prep petang,kol.
balik prep petang,kol.
balik prep malam,kol.

n truly,
betapa parahnya dulu sy homesick..
rasa macam nak bungkus barang bawak balik rumah by that tyme jugak!siyes!

fes 3 months *if im not mistaken*, nearly every weekends umi and abah datang lawat..
n,peristiwa2 berikut normal bagi diri ini daripada form 1 smpai form 5

1) habis waktu melawat,bye2 umi and abah macam nak lari smpai pintu gate sekolah je..
2)waktu balik bermalam, adalah waktu yang PALING BAHAGIA dalam hidup! kalau x balik 5 minggu ke..mmg sgt lunyai kat sekolah tu.
3) otw balik sekolah lps balik bermalam, "abah..bawak pelan2...nanti cepat smpai..:("
 and abah pulak, bawak laju macam biasa..tp dah nak smpai pintu pagar sekolah baru pelankan kete.."pelan lah ni~"

haihh


4) tensyen sikit,homesick.tensyen,homesick
5)peristiwa balik bermalam (bbm):


sehari sebelum  bbm( di sekolah, pukul 8 malam)- ei ei..tyme ni esok ni..ak dah ad kat rumah dah ni! *senyum sorang2*

sewaktu bbm (di rumah,sabtu,8 malam)- alahh,esok tyme ni mst tgah prep..xnk balik sekolahh*mula rasa hiba melampau* :(


selepas bbm (ahad,di prep malam)- semalam waktu ni aku tengah makan lagi kat rumah..tgah tgk tv lagi kat rumahh..nak balik..nak balik..:(


*hati bagai diguris2..pedihnya rasa homesick ni*
--------------------------------------------------------------------------

itulah antara symptom2 yang dialami dengan penyakit ini.
korang pon alami jugak macam ni..?
haaa,nampak tgah syum tu.:P

berbalik pada alam nyata.now im in Jordan alredi.
but still.. haunted with this sakit rumah symptom..

lagi2,sekarang,dah lagi 22 hari lagi nak balik,
woah!lagilah.....

hari2 bangun tido pk rumah,nak makan apa kat malaysia.
n guess wat? i've listed all kind of foods that i want to eat once im in malaysia,heee
and for total, adalah dalam 15 jenis~haha

umi cakap,nape x cukupkan je 30?cukup menu sebulan,haha

     

   


okay,
dear readers.

tolonglah doakan sy ni supaya jadi seorang yang tabah dan x fragile,homesick sgt macam ni.
teruklah rasanya.

kurang bermotivasi dalam diri ni agaknya.

terimalah pantun dua kerat dari sy:

pergi kepasar beli apam balik,
nak balik,nak balik nak balik!

hati lari2 balik rumah,jasad lari2 kejar hati,otak dah penat perah nak exam tiap minggu.
oh duniaaaaaaa!


okay,ngarut banyak2,xde point pon sebenarnya,do pray for my next 4 exang(exam) papers left, my HE ease O:)



orait,thats all,tengs for reading!:)