Friday, November 11, 2011

RANDOOMMMM ceriteraa~

assalamualaikum wbt..:),harini nak cerita randomly tentang kehidupan sy di jordan sepanjang 2 bulan ni termasuklah semua kngnku di INTEC trcinta yang kitrg ddk sepnjg 18/5/2011-->20/8/2011:)  (mood tgah rajin nak berblog en setelah SEKIAN LAMA menyepi sebelum ni:P),










okay,fes thing fes,,nak cerita pasal bnda2 tragik sikit,tyme ni..(tarikh tak ingt tp dalam bulan 10 rasanya bnda ni jadi...)..satu eksiden telah berlaku semasa jalan pulang daripada JUST(Jordan Uni of Sc N Tech),satu kmlgn telah berlaku yg menorbankan 2 org pelajar JUST:(..(alhamdulillah pelajar malaysia selamat..)n pakcik koster tu x konfemlah dy selamat ke x.,.huhu,semoga lps ni jd pengajaran ye kat semua org supaya lbih berhati2 pada setiap masa tidak kira dimana jua anda berada kerana ajal itu tidak akan tercepat mahupun terlambat walau sesaat pon...wallahu a'lam...






okay,ni salingan je..comella ayat dy,kreatif!

 yg ni nak menyatakan keterharuan kpd NUR FARHANA ATIQAH BT MOHD HAIZAL ye..thx a lot:)



yg ni plok..kubis jordan,berikut adalah peristiwa di kdai sayuran ketika shopping barang dapur:

membe: (besa gilaaa weyy..)
             ermm,lau samaht,ya mu'alim..mumkin qataq hai...ermmm(kubis barab ap ye..?)
*ermm,excuse me,pakcik.boleh potong x ni...?
pok cik: la ah!kulluh!
*no!semua!

haha,


ni plak karipap fes makan sejak datang sini,alhamdulillah...dapat juga makan karipap..yg menariknya,dy ada tampal tazkirah ya kat plastik karipap tu



ni teng yg khusyuk denga ceramah liberalisme in malaysia pagi td,go teng go!

yg atas ni,panjang ceritanyaaa,meh sy pendekkan naaaa,pada suatu ptg yang nyaman~~
me:lapanyaaaaa!masak jom!
tgah sy memotong2 bahan masakan di dapur..ttbeee...
*tis nite is flawless,dont u let it go,...-taylor swift(pne bunyi menandakan ada org kol:P)
 miss nabila:hello,assalamualaikum,adibah,is there anythg happen?i can hear from my office someone's shoutg..

me:ermm..nothing happen la miss..(smbil menuju ke arah tingkap),,,eh!!!!,misssss!!!the scholl is on fireeeee!!!!!!!!(sy pon mulalaaa buat kabut tu kan,haha,terus jerit lari turun bawah bgtaw membe lain,)

beberapa minit kemuadian,miss nabila dtg rumah sy n kol police..(tyme tu kitrg pon heran,why police..not bomba..?:?)huhu
pastu..bbrapa minit kmudian...kedengaran bunyi siren bomba n berpusu2 memadamkan api terbabit...mmg hitam hanguslah bangunan tu..alhamdulillah tu bukan main building..kalau x....haiihhhh,susahla macam tu kan..tyme tu dah terbayang da,ad reporter dtg,n temu ramah keeeee....hahahha,malangnyaa,tau2 la sndri kan ad ke x reportr tu dtg:P


 ni plak tyme kls bio terakhir...wuwuuwuwuw,miss yg sgt best!!semua wajah bercahaya ni!

 haaa,yg ni plok..kenangan tyme jamuan miss hanieeeeeee...BEST SANGATTTT!tyme nilah fes tyme saya jumpa syabab yg bila sy offer nak tlg basuhkan pinggan mangkuk bagai,dy kata,"ooow,its okay,xpe3,sikit je ni..",wah,sblm ni,pakai tinggal je semua,bagus2..teruskan kerajinan itu..

btn!ermm,biasajeee..(for me), mmg kenegaraan habislah!ha!satu bnda bes!jmpa leaya aka aishah mat noor:),mcm kem2 lain la kan,basuh pinggan sndri..btw,gamba diatas menunjukkan ahli grup sy:)
tyme mhs,orentasi..

okay,setakat tu saja utk kali ni,panjang umo murah rezeki,ketemu lagi kita yaaa:),okay,assalamualaikum...wbt:)semoga semua anda2 sentiasa sihat n ceria semua2nya selaluuu:)

1 comment: