Sunday, November 6, 2011

OH RAYAKU..

assalamualaikum,anda2 sekalian!kali ni nak cerita pulak pasal HARIRAYA!:) (raya aidiladha,tp pasang lagu raya puasa,mission:nak rasa beraya tu kot:P)

okay,ni la suasana pagi raya..pagi2 tu bangun,pastu tunggu lama menung,nak mandixnknakmandixnak,......sbb air macam baru lps kua peti ais je rasa,heater x fucntion pagi2 ke camane,xtahu la,
pastu...cnclsnnya..mst la laksanakan jugak kan sunat muakad tuuu mandi pagi raya,pastu..tgk jam..baru pkl 530..awal lagi..dyrg kata nak g solat kol 645..katanya laaa..
pastu gagahkanla jugak diri iron baju sume3,pastu kunci jam kol 6,ingt nak bangun,sempat la tuuu nnt nak siap..skali.....baru lelap kejap...denga rakyat jelata sakan sahawneh ALIF ni sangatlaaa excited ya nak smbt raya,loceng bilik pon berbunyi berkali2 smpailaaa saya terpaksa gagahkan juga diri ini untk bersiap..

pada suatu pagi raya,berdekatan syari' jamiah..ketika tunggu membe nak siap...

inilah aktvti utaman kami:)

lps tu…da datang masjid(kitrg solat raya kat masjid yarmouk),lps solat2 sume..denga khutbah..awal2 struggle gila focus nak paham khutbah,yela kan pengalaman fes denga khutbah dalam bahasa arab,,rasa macam semangat membara nak denga tu sbb khatib yang baca khutbah tu baca macam nak nangis je suara dy,jauh disudut hati ini berbicara,”bakpo pokcik ni sedih,keno denga nih!”..tp..malangnya..last2 tuuu,kurang jelas ya mesej nak disampaikan aka x paham ap yg dy cakap:P,

lps hbs khutbah sume3,ap lagi..semua bawak kua pne,camera,galaxytab bagai utk aktiviti utama!rsanya anda pon tahu apakah aktvti utama itu…akk2 senior pandang senyum je..”biasalahh,fes year mmg gituu:P”
HAHA








yang bawah ni plak kambing2 yang bakal dikorbankan,ada 3 kandang!





okay,lps tu..balik sakan,then,,,tetamu jemputan pon datang..yakni..rakan2 JPA,n ada akk2 juga datang:)
kami makan dengan penuh bersemangat sekali!


gamba diatas sbnrnya nak bergambar kat sebelah kandang2 kambing tu,tp..ramai pocik arab..takutla plak nak g usha kambing,n x sempat nak cakap kat kambing2 tu selamat tinggal............:(:(:(


kat bawah ni plak hasil masakan kami!nampak sdp x?nmpksdp x?nmpk sdp x???(skema jawapan dy hanyalah:SEDAPNYAAAAA!):p






 WITH my roomate,si tauke nasi impit,



okay..tats all for now,tuai padi hasilnya nasi,ada masa jumpa lagi(xsedp ya diksi pantun ni..?),haha,okay..semoga hari2 anda sekalian sentiasa diwarnai pelangi3 yang mewarnai2 dengan kaler2 yang sangat cerah!:),assalamualaikum,w.b.t,barakallahufikum:)

2 comments:

  1. diba.ko nampak tembam ar....baguih2

    ReplyDelete
  2. alamak,yeke...??huhu.......alaaaaaaaaaaaaaaaaa,ko org ke berapa tah ckp ak tembm..:(

    ReplyDelete