Tuesday, November 15, 2011

cbe tekaaa,,,sy nk cerita ap plak kali ni..?:D

assalamualaikum...ha!anda disana!schlonak??(apa khabaq?):D,hari ni.....sy nak bercerita pasal..family sy pula skrg:),my siblings yg AMATTTTTT sy rindui skrg,,kalau dulu,jalan g mana2,kalau jalan ngn abg,"bicara hati:its okay..kalau ad pape jadi,,luqman kan ad~"huu..now..?sy ad rakan2 yg sama2 memprotect sesama kami utk lbih berdikari..kalau boley,nak je imprt my big bro ni dtg,,kalau nak g mana2 kat area kajang tu,xyah risau2 la nak ingt jalan,sbb..sy ad dua org driver yg setia menemani dimana jua anda berada ya,HAHA,so..lesen P yg sy ad tu,entah bilaa la kan nak guna..dah ad kat zon selesa,driver ramai kat rumah..spe je yg nak bawak kete kan..?:p(sori naa akk n abeee:*),tu x termasuk lagi big boss umi n abah yg mmg pembawa kereta nombor satu dunia kan,hehe..mungkin,,satu hari nnti,bila dah ada kereta sendri la baru ad feel nk bawak kete..kot..?:P,haaaha!

okay,skrg nak tunjuk kat hampa semuaaa,nilah abg sy...cbe teka yg mana satu..~~dy PALING kecil taw!:D(oups!sori bang,jangan marah naaa:P),kalau kat mana2 pon,akan berlaku perbualan begini:

membe:eh..eyyyy...ko ad abg ke diba..??x tau pon!
diba:eh,adalah,abg aku pandai masak taw!ko cakap jela ap yg dy nak masak,dy sanggup la stat enjen kete ke,,moto ke,,nak g beli kat kedai bahan2 ap yg dy nak masak uh, sate pon penah buat sndri,,tp..sbb ad masalah teknikal sikit en, sate tu x dapat dibakar dengan sempurnaa,:P,kalau takat ikan bakar tuu,hurmm,tinggal jeee dy sorg kat dapur tu,ko ddk tgk movie kat atas pon dy boley handle sorg2 -->(siyes ni,tada tpu!)





gamba atas ni gamba budak nakal dua org yg x tau bila la nak matang perangainyaaaaa,pening kpala akk,tp,bila dah diam pelik plak,mesti tgah buat projek lain tuuu,,haaaaaaaaaaaaa,yg kurus2 sikit tu,,dy form 2,tahun depan pmr~slalu laa jugak ad sesi motivasi ngn dy ni...walau pon nakal,tp kalau mintak tolong,,,okaylaa,sng la jugak..seyes ni!dy la paling taat,n x pandai nak kelentong2 org..bagus2,tp kalau lurus sgt pon ssh la jugak en..?:P,HAHA,korang,tolonnggglah doakan dy pmr tahun dpn ni yaaa,semoga dy success selalu,,,amin,,-->doa seorg cikgu*eceh!:P


yg belah kiri tuuuuuu,agak manja sikit lah,sikit la tp,cumanyaaa,dy mmg PINTAR tu x tpu..seyes,sbb dy x de la baca buku sgt pon,,tp gempak jugak,boleylaaaa,semoga sentiasa success jugaaakk,n dlm klgn siblings,dy cam stylo2 dalam usia yg kecik,maklumlaaa,zaman arus modenisasi~kalau tyme sy dlu..tyme darjah 6 tu..sememeh lagi,smpai form 5 n smpai skrg pon sememeh jeee~HAHHA,tp dy dah pandai da"yo,wassuppp brader??!":P


org slalu salah2,eh,ko sulung ek?(bicara hati:apa?aku ni besar sangat keee smpai nak kata aku sulung..?:(:(:(oh tidak,Ya Allah,,,normalkanlah tumbesaran kakakku ini...walaupun umurnya kini x mengizinkan,,tp,bantulah diaaa utk terus membesar dgn kuat dan sihat..amin,,,*jom amin ramai2 naa:))yg pasti kdg2,x semua org yg kita tgk kuat kat lua,dalamnya keras,dan begitu juga sebaiknya,,kadang2,ad jeee org nampak kuat taft kat luaa,tp,,,hati kulit bawang~,tp,,bagi sy akk sy ni kalau semangat mmg semangat ar,tp kalau tyme xde mood tuu,ko buat laa ap pon,,xjalan pyelah!:D,haha,dan...dylah kotak rahsia sy..sdeynyaaa dy da la da tuaaa,umo da 21..nak masuk 22 da tahun dpn..wuuu,da nak kawen...nanti kalau dy kawen,,,sape nak denga cerita sy..?:(:'((mood:sentimental smbil ad alunan lagu..ermm..lagu...ha!lagu saat terakhir-st12*saiko je:P)



 with my big bro,:):) iron chef kajang:P




 tis is my mom!aka umi~eng teacher..dlu,umi sy aja smart reader!tau x smart reader y mana..?ala..yg ada gamba strawberry n sorg budak kecik pakai spek tuuuu sbg modelnyaaa,ha!satu2 nya lagu smart reader yg sy xley lupa smpai skrg..yg sy da blaja berbelas thn dlu,,adalaahhhh berbunyi begini:

a e i o u,
a e i o u,
a e i o u..
vowels i love u!:D
umi sy sangat pandai masak,kalau kenduri uh,mmg pro ar,pejam celik da siap-->over je,masak da la lama:P
hehe,btw,kalau masak mmg tumbs up kuasa infinity!i realllyyy999 wish i can master in cooking JUST like her,or even better,who knows rite??(cakapjela ye korang!),
ini adalah abah sy!dulu,,abah sy panggil ayah dy dad taw!so atuk kitrg tu kitorang panggil tok dad~(p/s:abah da jd atuk nnt nak panggil abah tuk daddy kah..?HAHA),abah,,kalau bawak kete,mmg xkn senyap la kereta tu,
abah:"awatnya dy potong kiri?"honnnnnnn!
haha,da macam gaya arab daaaaa,,,
n abah juga berkawan n satu fikrah ye dgn pakcik haizal,,so kalau jumpa pakcik haizal,mmg satu kpala la tu kan,satu geng~
n sangat la mesra alam,smpai kalau nak g knduri,kalau abah ajak umi je,mst umi nak ajak salah seorg daripada kitrg sbb abah ni msra alam sgt,HAHA,nnt ghaib~
kalau kat petro pam pon boley jugak jumpa geng,tah sape2 tah..mmg amalkan konsep taaruf la kan,~



okayyy,yg ni plakkkk,kanan skali.......syaza aribah shahar..slalu jugak laaa org ingat nama kitrg samaaa,hello semuaaaa,dy aRibah,sy aDibah,,sy punya lagi sdplah,,xkn tu pon xdpt beza kan..?:P.hee,okay,kalau hok ni,mmg x dapat nafi laaaa,org senyum ad satu lesung pipit jeee,kalau dy syum..cbe korg tgk btol2,dy ada 3,4 lesung pipit!ikut level kegembiraan dy ni~hehe,semua org pon nak cakap dy lmbut,tp mmg la lmbut kan,dy ni  cam pendiam sikit kalau dgn org x knl,sama lah dgn sy n kakak sy~kami mmpyai genetic inheritance yg sama..tp x tau inherit sapa,umi ngn abah mesra alam jee,huhu,n dy skg kat SEPINTAR..sekolah sy yg tercintaaaa,
dy ni pon dalam klgn yg cepat tangkap kalau blaja,,xdelah lampi sgt macam sy ni:(uhuhu),n....dy jugak celik it lebih sikit daripada ktrg,mungkin sbb dy blaja subjek comp tu kat sek kot,kitrg plak,yg kitrg tau sikit2 jeeee,xdelah banyak sgt kan,*rendah diri~:P,n...dy minat taylor jugakkk!!i mean,akk sy juga minat taylor..smpai kalau sape hafal lagu tu,rasa jealous sgt!(astaghfirullah..cbela bersaing hafal hadis ke,baru la mencabar sikit...*insyaAllah,,,suatu hari nnti..:)kami akan cuba!:)"

n..dy jugak suka la tacing2 ni,kalau tyme tgah tgk nur kasih the move ke,,cte yg sdey2 sentimental tu,tgk dyrg je,,konpm nangis,HAHA,baguslaaa ad la nilai kewanitaan tu,,btol x..?:D

okay,,,mungkin itu saja utk post kali ni,,,,:),ma'assalamah..:),bittaufiq wannajah utk sesape saje yg sedang,bakal atau semakin bakal amik exam..semoga sentiasa success sajaaa:),

"tiada kegagalan dalam hidup melainkan kejayaan yang sering tertunda2:)"

ookay,bye2 semuaaa,
kalau korang tgah baca post ni tyme malam,sy ingin mengucapkan,tusbih ala khir,jgn lupa amik wuduk n baca doa b4 tduq naaaa

kalau pagi,,,rise n shine!eh,salah2,gugudmorning!sabahalward:)semoga hari anda akan sentiasa ceria seceria pelangi:)

kalau ptg,,bonne soir ilaik:)

okay,,,Allah yu'tikal 'afiah..
assalamualaikum wbt:)

yours faithfully,
Dr. syaza adibah shahar:)-->baru fes year..haiihhh==''

4 comments: