Friday, November 4, 2011

bahabbakum katir jiddan9999999,(really meant in)

assalamualaikum w.b.t ditujukan kpd rakan2 pembaca sekalian,,it's been a very long tyme sy x aktif berblog kerana kekangan masa barangkali-->*alasan:p,post sy kali ni bernilai sentimental sikit ye,memandangkan sememangnya sy memang ingin memberitahu rakan2 sy yang berada di luar sana..biarpun di Malaysia,di Mesir, di Intec di UM,KMB,UITM,USIM,UNIMAS,UIA dan semua UPU (sori ya x sebut semua)..

sesungguhnya,sy hamba Allah yang sangatlah kerdil sangatlah merindui rakan2 sekalian,seyesly!sy sangat merindui zaman2 kita kurang kematangannya dulu,,bukan nak cakap skg ni i dah matang,okay?tp matangla sikit kan daripada dulu..sy rindu utk melakukan aktiviti bersama2 semua..sememangnya,,,benarlah kata2 mereka yang sudah terlebih dahulu makan garam daripada sy,yakni para senior..semakin dewasa kita..semakin banyak masalah yang lbih mencabar yang akan timbul..sy yakin 1000++infinity% bahawasanya korang pon setuju bnda ni,daripada belajar smpailah ke urusan2 yang lain,eg:urusan diri,emosi etc..semuanya sudah menjadi semakin mencabar..kalau dulu ad problem kita nangis sama2,pinjam tudung si tutttt(xnk la cakap nama dy kan) utk lap air mata sy..skorang sentiasa ad sewaktu sy perluan korang..xkira sedih,gembira,cuak,takut,celaru dan sbgainya..terima kasih semua....antara yang x boleh lupaa,nyanyi sama2 kat bangunan makmal..n,kepada nurul raihan kamaruzzaman(ha..yg ni boleh sebut),antara kenangan kita yang sy x lupa(ecehh,SAYA:D),,hehe..kita org last masuk aspuri tyme stdy bio spm..malam tuuuu..sangat cuak..sbb esok..BIO!subjek "nyawa" bagi kita yang nak amik medic kan,thx tau study ngn sy..really appreciate it..i mean,REALLYYYY999 appreciate it..n rai,f4 tyme sejarah pon aku xkn lupa..star gle..bialah sama2 "angguk" tyme cikgu aja kan:P,haha..tp u scored better than me(of coz la kan,ak x star pon..:P),tyme f5..sambut besday ko...lawak gle rai..smpai kena deal dgn makcik pejabat, dan juga mc perhimpunan tyme uh,bestnyaaaa tyme tu!

kepada org yang terlibat yakni si tuutttt(x ley mention nama dy),kenangan ngn ko lari sama2 g DM...lari sama2 kejar tmpat ddk kat kls chemist,physic...(kat dewan nak perhimpunan x plak lari en:P)..haha:D,n masa kita nyanyi lagu terlanjur cinta..ko jadi pasya,aku jadi rossa..haha:D(bajet pon,tp aku rasa kita sbnrnya layak je buat album baru:p)..n ituuuu....sangat xkn sy lupaa...sungguh!korang sangat cool..

kepadanur farhana atiqah binti mohd haizal..kenangan kita kongsi ngn awak sama2 dari form 2...smpailah f5..n insyaAllah,.smpai bila2..:),dulu.....tyme kls perancis:

2007
me(suara hati) :eiii,aku kena ddk kat depan budak skema ni,xsukanyaaa!
2008
tyme tu kena ubah tmpat ddk,,skali.....
me(dalam hati) : alamakkk!kena ddk sblh dy ni!!!!!!!!kena macam niii..?

skali.....Allah punya plan,,sgtlah cantik utk kami,,,bencinya sy x suka dgn budak skema sorg ni...bertukar jadi kawan yang sy sgt rapat even until now...dy sentiasa ada ketika sy sedih..ketika sy gembira..sy x tau aura ap yg dy ada..tp seyes..dy ada dgn sy,sy rasa tenang...bila dah terpisah jauh...rasa rinduu sgt nak cerita...samalah denga rai n si tuttttt,kalau cakap telefon,skype or wateva yang menghubungkan kita..tp still x puas!huhu...kenangan nangis sama2(ketika hati kulit bawang dulu..)..sgt x dapat dilupakan,,bahkan skg sangat dahagakan utk bersama ngn korang....
ha!lagi satu...nyanyi sama2 dgn sabarina minal iman(siap practise lagi tuuuuu,nasib baik menang kan,haha)..ayat2 cinta..ingt tau!tu lagu kita!

kepada rakan2 dorm...hijau satu n dorm exco tu...thx ye sbb korang x penah marah kalau tiba2 i buat konsert x rasmi kat dorm tu..:D,sememangnya itu hobi sy!haha,tp...skg nak buat konsert pon..nak cari pendengar n penontont setia macam adik2 thai,che' qyll n qila tinggi..n mika,,,n zal..n cae! sangat ssh ditemui ya!haha,thx sangat2 korang..skg x de dah org demand kat sy "diba,nyanyilah lagu yang td tu--->sepertimana statement che' qyll dulu ya..haha..thx sbb sudi merelease tension bersama sy..thx a lot!:)juga kpd rakan2 kls dan batch..jaaa,mila,amirasyaza..siti sarah shukor..leaya!.korang the best!

n alhamdul;illah....kita da selesai tempuh alam persekolahan yang penuh suka duka riang gembira onak duri bla3333(klishe gle ayat)  dgn sy...n pengalaman bersama koranglah yang membuatkan diri ini akan terus berusaha bersama2 ngn korang..utk capai cita2 kita..n yang pasti..utk mencapai cita2 tertinggi..iaitu utk mencapai redha Illahi..insyaAllah..:)









ukhuwah fillah abadan abada,,,those pictures above can tell thousand of words...kalau nak cerita..jd bedtime stry la plak kan,haha,okay..tats all from me for now...keep on fighthg rakan2 ku yang tersayang..semoga redha Allah sentiasa bersama kita...Allah yu'tikum 'afiah..insyaAllah....akhir skali...terimalah daripada sy..

la taqul ilaliqa..qul ma'assalamh..laula fil ard,insyaAllah..fil jannah:)
*translation:janganlah katakan selamat tinggal,tp katakanlah jumpa lagi..jika tidak di dunia,insyaAllah..di syurga nanti:)

with lots of love,hugs n kisses to all my beloved frens:),tat i reallyyyyyyy999 miss<3

4 comments:

  1. tabah adibah..ini sindrom kerinduan rumah apabila jauh dari keluarga dan sahabat..

    insya allah u will get used to it..yang penting jangan terlalu melayan perasaan..

    tc :)

    ReplyDelete
  2. cik nur syaza adibah.... aiii dah lama x jumpa aku trus salah eja nama eh :p

    ReplyDelete
  3. yeop aka burha al helmi:okay,insyaAllah..ill try my best,good luck juga kat negara org tuu

    mirasyaza,ehhh,salah ke..?:P,fine...amirahsyaza!:)

    ReplyDelete
  4. diba...rindu ko.. seyes, i really mean it. badly miss you :(

    ReplyDelete